Want your
own Fotopage?






 
Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 30-May-2011 04:05 Email | Share | | Bookmark
FP or No More FP?

Assalamualaikum wbt dan salam 1Malaysia. Haha...

Halu... ya benar, saya sangat merindui fotopages ini, namun semakin lama semakin malas update. Maklum je la kan, sejak ada fesbuk ni, semua pics uplod sana je. Aha...

So how now? Geng-geng fp skunk ni adakah masih update fp?
Geng-geng blog/ fotoblog yang lain pula bagaimana? Masih?


Ini adalah gambar terbaru saya, iaitu mengATVkan diri. Adakah seronok? Eh, harus lah!



Friday, 18-Feb-2011 07:41 Email | Share | | Bookmark
Sweet N Sour

I like to eat this. This is what I like to eat. Haha.... dah lama tak update fotopages ini. Hehe...



Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Wednesday, 1-Dec-2010 16:26 Email | Share | | Bookmark
Fizah & Azhary

Date : 28 November 2010
Day : Sunday
Venue : Shah Alam, Selangor

Fizah merupakan adik kepada sahabat saya ketika di bangku sekolah. Sahabat saya itu bernama Hannim @ Achik. Achik dan Fizah merupakan adik-beradik!

Saya gembira bertugas di sana. Layanan dari keluarga dan jiran tetangga mereka adalah best. Tahniah kepada mereka dan semoga mereka semua berbahagia sentiasa


Kalau hadirin tidak nampak papan ini, bererti mereka harus off iPhone dan buat U-turn.


Lakaran pelamin ini telah dilakarkan dan akhirnya dicipta agar sama dengan lakaran ini.


Permaisuri : Hey, korunk watpew kat sini?
Friends : Oho mentang-mentang la dah naik pangkat jadi permaisuri sehari, eksyen eh~


Permaisuri : Ala aku gurau je tadi. I love you olls~
Friends : Ok, we forgive you. Meh kami bantu mana yang patut.
Permaisuri : Thanx~ I love you olls~


Raja : Oh dah boleh mula ye?
Ayahanda Permaisuri : Of coz, my son-in-law! of coz!~


Permaisuri : Alhamdulillah~
Pelamin : Helo? Aku ni pelamin. Mana bole ada dialog.


Adik : Saya pinjam selendang ni bole? Saya nak ke Tesco ni.
Permaisuri : Adik, jangankan ke Tesco. Hatta ke Giant sekali pun adalah dilarang!
Adik : Ala...


Friends : Haha... dia takleh pinjam selendang. Padan muka dia. Yey yey~
Permaisuri : Hey korunk, sila lah bersopan seperti beta ni.
Friends : Ala.. kecoh...


Raja : Tumpang lalu ye. Beta nak ajak permaisuri gi makan.
Penduduk : Ye, silakan~ Lepas makan, jangan lupa minum pula, ya.


Raja : Dinda, kanda lapo kek la.
Permaisuri : Jap la. Kita amek gamba dulu.


Permaisuri : Ok kanda. Say, "Aaaaaa..."
Raja : Aaaaaahahahahakhakhakhakhaaaa...
Penonton : Alololololooo.....~


Kakanda Permaisuri #1 : Eh! Tinggal satu ni je ke goody bag nya?
Kakanda Permaisuri #2 : Ada aku kesah?~


Raja : Ini adalah permaisuri hati beta. Hihihi...
Permaisuri : Ini adalah huruf V. Hihihi...
Kakanda Permaisuri #2 : Again... ada aku kesah?~


Raja : Best tak kenderaan ini? Ia kelihatan seperti kereta Cinderella.
Permaisuri : Udah-udah la tu, wahai kanda...


Raja : Romantik tak kanda?
Permaisuri : Kalo stakat dating kat tepi umah yang tak siap ni, apa lah sangat.
Raja : Ok, fine! Kita gi cari port lain.


Raja : Ha... kalo di sini, cemana?
Permaisuri : Ala... tak rempit la, der.


Raja : Ha... nah! Nak sangat rempit.
Permaisuri : Aha... camni lah! Perghhhh~


Raja : Yeebaa yeebaa! Hahaaaa

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com


Tuesday, 30-Nov-2010 16:41 Email | Share | | Bookmark
Faris & Aiman - The Sir Come Size

Date : 30 November 2010
Day : Tyoozday
Venue : Tampin, N9

Musim cuti sekolah sudah tiba lagi! Inilah masanya untuk cousins saya ini dikhatankan. Adakah ia amat menyakitkan? Aha...


Wan mencium Aiman sebagai motivasi diri sebelum berangkat ke klinik.


Aiman : Hey hey hey... kami nak gi klinik ni. Jangan jeles...
Faris : Huhu jangan jeles tau...
Maksu (bonda Faiz) : Ewah, takde maknenye~


Tempat kejadian.


Aiman : Tiba-tiba aku rasa berdebar-debar la.
Faris : Aku pun. Kita nyuruk je la kat sini, hok?


Maksu : Sila duduk di sini! Yang korang menyuruk kat ceruk tu watpe? Ni korang nyer angka giliran.


Aiman : La... ingatkan sekarang! Rupanya lambat lagi! Haha!
Faris : Hahaha! Suspender benar lah!
Maksu : Tau takpo.


Faris : Saya nombor 15!
Aiman : Saya nombor 16!


Faris : Sementara menunggu giliran, mari kita beli CD games PS2 terlebih dahulu.
Aiman : Ko pilih yang best-best je tau. Aku nak Wrestling dengan Toy Story.


Aiman : Aiman nak lepak sini jap. Aduih... lega sket dapat duduk.


Aiman : Woih banyaknye ko rembat, bro!
Faris : Rembat? Tolong sikit. Ayah aku bayar cash tau!
Aiman : Ya lah... I know lah... Jom simpan dalam keta. Pastu kita gi klinik semula.
Faris : Ok, set.


Aiman : Adui... berapa lama mau tunggu da...
Faris : Lu relax je, bro. Relax je wa cakap lu...


Doktor : Nombor 15!
Faris : Aduiiiii biar betul?
Aiman : Alamak~ Lepas ni turn Aiman! Huwwaaaa~


Faris : Aduiii makin berdebo rasanya ni~
Pak Lang : Cepat la. Biar Pak Lang teman.
Faris : Ok. Teman tapi mesra...


Doktor : Ok, sila lucutkan kain anda.
Faris : Uihhh! Haruskah?


Aiman : Hello? Belum la. Faris tengah on the way. Aiman tengah standby ni. Ok, ok. Roger and out.


Aiman : Hui.... cemana la karang ni. Aiyark...


Faris : Oh no! I Still can't believe it!


Faris : Hoorayyyy pasni leh lepak main games!


Faris : Saya masih tidak percayakannya!
Paksu : Percaya lah...


Doktor : Biar saya pegang kain kamu ni.
Aiman : Hihi... bila pulak la doktor ni cabut kain Aiman.


Maksu : Harap-harap doktor-doktor itu membuat kerja dengan baik.
Faiz (Faris' bro) : Mak, relax la. Mereka kan doktor pakar khatan.


Aiman : Huhu... yabedabedu...


Aiman : Alamak... memula skali nak main game apa ha?
Faiz : Toy Story.


Aiman : Wokeh! Wa cau dulu, bebeh!
Paksu : Pakai seat belt ye. Paksu nak rempit ni.


Wah ramainye nurse.


Mak Lang : Aik? Baru sampai dah terus main PSP?
Aiman : Yezza....


Wan : Saya ialah ketua jururawat di sini.
Maksu : Saya adalah pembantu ketua jururawat.
Aiman : Saya dirawat.
Faris : Mak... nak nasik.

Tahniah kepada Faris & Aiman kerana telah berjaya melalui perkara tersebut. Banyakkan lah berehat dan berhati-hati ketika berjalan ke sana dan ke mari, ok!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com


Tuesday, 30-Nov-2010 15:16 Email | Share | | Bookmark
Paksu's Sisters' Wedding :)

Date : 27 November 2010
Day : Sabtuday
Venue : Gemencheh, N9
Wedding Couples : Fahmy & Shahida, Ejal & Shafinie

Saya telah menghadiri majlis perkahwinan adik-adik Paksu saya. Ya, saya hadir untuk makan seraya memeriahkan lagi majlis tersebut. Double weddings itu sangat menarik dan makanannya sedap. Huhuhu... tahniah buat ke empat-empat mempelai, semoga jodoh mereka kekal dan berbahagia senantiasanya Yeebaa! Yeebaa!~


Khemah-khemah ini adalah kawasan tetamu bersantap. Bukan tapak Jom Heboh, hokkayy~


Yea itulah dia para pengantins yang sedang mara ke mari...


Cantiknya mereka. Lihatlah... bukan main lagi kaler dia. Amboi3...


Inilah design pelamin masa kini. Unik dan elegan. Saya sukakannya. Anda pula bagemana?


Oh... ni tempat pegantins duduk rupa-rupanya...


Ini cousin Faiz. Juga anak buah kepada pengantins. Beliau rajin membantu. Tahniah!


Itu pula ayah beliau, my Paksu. Beliau juga rajin. Bak kata ontue, 'Like father, like son'.


Ini cousin Fatin dan ibunya, my Maksu. Amboi dah pakai DSLR nampaknye dark2 skunk...


Ini cousin Shiha and her anak buah,Syahmina. Syahmina mina eh eh. Waka waka eh eh~


Ini adalah my adik, Zaid and his wife, Su. Mereka berjaya hadir, sama seperti para hadirin yang lain.


Ini Wan saya. Beliau kelihatan letih. Ponek drive gek 'eh? Huhu...


Zaid, Ayah, Mak dan Shiha yang menanti shisha.


My auntie, Wa. Dia tak suka bergambar. Ini adalah gambar curi. Hihihi...


Zaid dan Su dah nak pulang ke rumahku syurgaku.


Alalalala.... comelnye dia ni.... argh! Geram btol! Gua rasa nak smack down je, beb. Huhu...

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net