Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Nov-2010 08:32 Email | Share | | Bookmark
The Bandung

Kapan? : November 2010.
Berapa lama? : 3 hari 2 malam.
Sama siapa? : Cousin Edy, Cousin Mas, Mas's Cousin Elia, Elia's Friend Miza.

Ya udeh~ gue udah sampei di Malaysia

Waktunya singkat banget, makanya ga bisa jalan-jalan. Hanya mampu meliat-liat di persekitaran karena mau soping adjea. Barangkali, tahun depannya bisa ke sana lagi untuk misi berjalan-jalan pula ya~


Pandangan dari Lantai 3, Orange House's home guest. Ga usah terjun, ya. Dikhuatiri tulang-temulang kamu bisa patah.


Pandangan dari Lantai 1. Ga usah terbangin ke Lantai 3 ya, kerna kamu ga bisa terbang, dong~


Ruang legar sarapan. Lucu, ga?


Ruang lobinya. Bagus ga?


Salah satu toko di Pasar Baru itu. Kami ditemani teman-temannya si Edy dari Bandung: Chi, Ina dan Ris. Makasih ya, bawain kami ke sana


Panorama lucu di food court itu. Baru adjea meletakkan pinggul di kursi, tidak sampei 1 menit pun udah ada jutaan orang tibanya bersama menu-menu. Saya jadi takut, sih~ Huhu...


Teh Botol ini emangnya populer di Indo. Rasanya enak dan aromanya harum. Iya, ga ada siapa yang mau jika aromanya aneh, bukan?


Panorama di sekitar kota.


Panorama di sebuah lorong itu.


Pak libur yang mencari rejki di atas jalan. Untungnya berlipat ganda di waktu macet (jem).


Bersama teman-teman Indo. Waktu ini gue udah mula capek, sih. Huhu~


Para peniaga ini berniaga di depan guest house itu. Kemesraan yang terjalin di antara kami tidak berpanjangan karena ia udah suratan.


Jualan tetap diteruskan di sini. Mereka belum mau pulang karena belum tiba saatnya.


Saat ini tren masih belum keliatan. Terus, gi mana, sih?


Panorama dari ruang parkir.


Edy, Elia dan gue terduduk di Lantai 1, airport.


Pertemuan dan perpisahan sesama insan berlaku jua...


Oh~ mas steward!!! Aku kangen sama kamu dong, massssssss~


Saat kepulangan yang menggamit perasaan sesiapa adjea yang meliatnya di saat itu.


Berada di awanin... uiii....

Ya udeh~ Sekian adjea, makasih karena sudi meliat-liat, ya

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati


Wednesday, 10-Nov-2010 02:29 Email | Share | | Bookmark
Ayuh, deh~



Yeebaa~
Saya akan berangkat nanti. Ehehehehe....

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Tuesday, 2-Nov-2010 01:58 Email | Share | | Bookmark
Piala Malaysia 2010 NC Millan vs Kelantan 1- 2

Venue : Stadium Bukit Jalil
Date : 30th October 2010

KECEWA? Sudah tentu. Namun, nok wat guano, kae.

Anyway, di sini saya paparkan detik-detik saya, adik-adik saya dan saudara-mara saya yang turut hadir pada hari kekalahan itu.


Cousin Edy & his bro, Emi. Topeng mata itu nampak chanteq, namun ia meninggalkan kesan glitters pada kulit muka anda.


Adikku Yasmin, cousin Mizi & cousin Apiz. Mizi yer rambut memang terbaek.


Saya dan mereka. Semua menunjukkan raut wajah keyakinan yang akhirnya membawa ke arah penyesalan yang berlipat ganda.


Kami semua. Shot by my adik, Duan. Saya suruh dia berdiri di atas kerusi untuk shoot kami. Yeebaaaa.


Penyokong pasukan lawan yang sudah tentu pulang dengan kejayaan. Tidaaaaaaaaak!


Cousin Aled membayar RM5 untuk cat muka. Huhu... cat muka untuk apa? Meraikan kekalahan? Ha?


My cousin's son, Beyazed. So cute la this boy


Cousin Mij entering the entrance for losers. Argh!


Cousin Aled grab sorang brother ni untuk bergambar. Hensem btol.


Me and my adik menyamar sebagai rabbit. Or kucing? Ontah.


Cousin Mij yang pulang dengan kekecewaan...


Cousin Mamat yang dah turun tangga sebelum kena boo oleh penyokong pasukan lawan. Kami blah dengan segera sebelum wisel penamat ditiup. Isk...


Saya beli baju kemenangan ini sebagai kenang-kenangan. MACAMANA BOLEH KALAH NI? ARGH!

Maaf... saya sedang bengang. Huhu... Thanx for viewing

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Sunday, 17-Oct-2010 00:47 Email | Share | | Bookmark
My Light Camera

Sudah banyak gambar-gambar terdapat di dalam laptop saya, namun tiada masa untuk upload mereka di sini. Kebayakannya sudah di upload di facebook, maka hari ini saya upload yang baru sahaja lah, ya

Kadang kala, saya suka mengambil gambar menggunakan kamera kecilku yang benama Canon Powershot A550. Ia dipasarkan pada Februari 2007. Hasilnya amat memuaskan. Saya pasti, model digital camera yang baharu pula dapat menghasilkan imejan yang lebih baik lagi. Oleh itu, saya juga teringin untuk membeli yang baharu. Huhu...


Perhiasan ini ada di dinding rumah saya di kampung.
Editing : Resized + Sharpened only.
Lighting : Sinaran Sang Suria.


Ini adalah milik housemate saya.
Editing : Resized + Sharpened + Soft Focused only.
Lighting : Sinaran Lampu Kalimantang.


Ini adalah tombol pintu umah saya di kampung.
Editing : Resized + Sharpened only.
Lighting : Sinaran Sang Suria.


Ini adalah hasil tanaman emak saya.
Editing : Resized + Sharpened only.
Lighting : Sinaran Sang Suria.


Ini adalah lemang yang disepit oleh rakan saya.
Editing : Resized + Sharpened only.
Lighting : Sinaran Sang Suria.


Ini adalah pinggul pada botol air oren yang saya beli.
Editing : Resized + Sharpened only.
Lighting : Sinaran Lampu Kalimantang.

Flash tidak digunakan. Cahaya natural dapat membantu menghasilkan imej yang baik. Gunakan cahaya mentari atau cahaya lampu. Gunakan juga lah tripod dan set timer untuk hasil yang lebih mantob. Selamat mencoba!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com


Monday, 11-Oct-2010 15:00 Email | Share | | Bookmark
Huhhu...

Alahai... sejak dah rajin upload gambar di facebook ni, macam tak sempat pula nak update gambar di sini. Ingin melakukannya namun seperti sukar pula. Saya cuba la upload nanti ye. Tapi taktau la bila...

Thanx for viewing


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net