Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-May-2009 04:26 Email | Share | | Bookmark
Exclusive Packages are Available, Now!

That's right! Introducing the new, affordable and exclusive packages for the newly weds out there....

Check it out



Kindly contact me foor bookings, okay

JUTAAN TERIMA KASIH BUAT ANDA

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS
Sila klik links di sebelah kiri untuk melihat gambar-gambar weddings & other events yang lalu

TUT
Tut Photography
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Saturday, 25-Apr-2009 09:56 Email | Share | | Bookmark
Softball - Two of the winning teams (MSSD 2009 - Klang District)

In the previous entry, aku menyaksikan perlawanan sofbol untuk kategori dan peringkat lain. Dalam entry ini pula, aku menyaksikan perlawanan sofbol peringkat daerah Klang, MSSD pula. Maka, gegambar sebelum ini dan yang kali ini tiada la berkaitan sangat. Sedikit-sedikit ada la. Ahak!

Sebuah team lelaki dan sebuah team perempuan dari sekolah yang sama ini merupakan 2 di antara beberapa teams yang berjaya meraih pingats. Tahniah buat mereka ini.

Sedang mereka berseronok-ronok, maka ku rasakan ada baiknya ku merakamkan detik-detik kegembiraan mereka yang berlangsung selama hampir satu jam itu. Namun, ku muatkan hanya 5 keping sahaja, ye. Huhuhu....

Kalau korang ternampak sapa-sapa sedang bermain game ini, luangkan lah sedikit masa untuk menyaksikannya. Anda pasti teruja


Beliau : Wonderpets, wonderpets, kami menang! Mengalahkan pasukan yang kesusahan. Kami tak besa, dan kami tak kuat, bila bekejesame semua jadi mudah... yayyyy wonderpets! Yayyyy!


Gadis 1 & 2 : Sailormoon! Bertukar! (Ting...ting... - sound ifek).


Aku : Amboi, posing macam perantens plak korang nih. Ahuhuhu....


Bebudak sofbol yang cuba apply nak masuk School Cheerleeding Club.


Happy moments

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS
Sila klik links di sebelah kiri untuk melihat gambar-gambar weddings & other events yang lalu

TUT
Tut Photography
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Wednesday, 22-Apr-2009 16:52 Email | Share | | Bookmark
Sports - Softball

Di suatu hari yang anginnya bertiup sepoi-sepoi language, aku hadir ke sebuah padang. Oho, di situ remaja-remaja riang sedang bertarung dalam perlawanan sofbol. Peristiwa ini mengingatkan aku pada kenangan kanak-kanak ku yang pernah mewakili kawasan kejirananku dalam acara rounders.

Sofbol adalah tidak sama. The rules are totally different and sometimes a bit complicated.
Marilah lihat aksi-aksi mereka...


Beliau sungguh bersedia. Bagus itu. Sifat terpuji.


"Aiyak... silau la! Tanampak mana bola itu telah pergi!"


"Heyah! Heyahhh! Amboi jauh lagi upenye home plate itu. Harap sempat la sampai ke sana."


"Aku target, nak pukul bola tu sampai ke negara jiran. Maka, leh la aku buat homerun!"


"Leh tahan gak helmet ni. Pinjam leh? Saya nak balik umah kang, kena tumpang motor kawan. Dia takde extra helmet la... isk.."


"Kalau aku kalah game ni karang, aku nak gi melalak kat greenbox dengan coach aku."


Ini namanye 'glove'. Kalo korang nak beli, make sure kulit bahagian dalam glove tu tiada pattern bintik-bintik, kerana bintik-bintik itu adalah diperbuat dari kulit ba alif ba ya. ku serius ni, kerana aku pernah terlihat akannya di suatu masa dahulu.


Ini namanye pembantu coach. Mesti pakai helmet juga kerana takot bola melayang ke arahnya tanpa disedarinya.


Ini namanye catcher. Dia menangkap bola yang tidak dapek di pukul oleh batter. Aku penah pakai sut ala-ala cam gini. Tapi time tu aku jadi penjaga gol hoki.


Ini pula catcher bagi pasukan lain.


Ini namanye umpire. Bertindak sebagai referee la gitu. Dia slalu kata "out" dan "save". Dia tidak pernah berkata "caiyok caiyokkkk!".


Penyokong ini mungkin telah mendarat di Malaysia di atas kesilapan yang tidak disengajakan.

Terima Kasih

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS
Sila klik links di sebelah kiri untuk melihat gambar-gambar weddings & other events yang lalu

TUT
Tut Photography
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762





Wednesday, 15-Apr-2009 17:59 Email | Share | | Bookmark
Nur Syafiqah's 2nd Birthday Party

Event : Birthday Party
Birth Date : 08 April
Party Date : 12 April
Day : Sunday
Venue : Section 19, Shah Alam.

Ahah... birthday party ini telah diadakan oleh Kak Yong, khas untuk anaknye itu. Yong ini adalah ketua kelas ku ketika kami di tingkatan 5. Sungguh menarik dapat bersua semula. Rakan-rakan sesekolah kami juga ada yang menghadirkan diri. Ku sungguh teruja, walaupun tak dapat nak beramahs-mehsra sangat dengan mereka, tatkala aku sedikit sibuk menjadi official photographer pada hari bersejarah tersebut. Nikmatilah gambarajah-gambarajah yang telah disediakan ini. Terimalah... ahak ahak ahak!


Ini adalah kek yg menjadi trend masakini. Upin dan Ipin. Birthday aku nanti, aku nak letak gambo Naruto lah...


Aha... acara memotong kek adalah seronok sekali. Fiqah berjaya memotongnye menggunakan pisau kek yang plastix itu...


Kasik posing sket.... amboi, comelnye dia!


Fiqah : Hm... agak-agak, bila kita boleh kapel, eh?


Fiqah beraksi dengan kanak-kanak lain di situ.


Fiqah : Panas la. saya tanak pakai topi, tau.


Fiqah : Nyum.... sodap eh lak ai cumi-cumi ni haaa!


Aku : Pandang sini!
Fiqah : Mama!!!! (menjerit meminta pertolongan).


Fiqah sedang bermain musical chair seorang diri.


Fiqah teruja kerana memenangi pertandingan itu. Syabbas!


Aku : Fiqah, posing sket.
Fiqah : Camni ke, kakak comel? (kakak kah aku? masih?).


Aku : Hey, orang suruh posing, Fiqah buat mende ni?
Fiqah : Ala, asik suruh posing je. Orang penat la...


Fiqah : Hello, dear. My name is Fiqah.
Chubby girl : Ala dia nak apa ni. Nak mintak cumi-cumi aku lagi ke? Hadoi, yai..


Fiqah : Ala, Papa ni dari tadi tak siap-siap belon tu. Lamo tunggu ni!


Mama : Meh sini. Caaaayang anak mama ni!
Fiqah : Ala, berapa kali mau ciom daa... cobaan...


Fiqah : Budak ni nak kena denganku ni. Nanti la ko. Japgi aku plak tiup benda tu kat muka hang!
Aku : Heppp!
Fiqah : Erk...


Papa : Meh amek gambar dengan Papa, meh!
Fiqah : Ni nak posing macamana lagi ni? Penat la. Dah berjuta kali orang posing ni!


Sambutan Mencampak Belon di Udara~


Acara menduduki belon...


Acara acapella...


Solat? Oh, no.. belum masuk waktu lagi, bebeh.


Tetamu kehormat. Comel kan?


Again. Bersama Fiqah nyer uncle kandung.


Keluarga bahagia. Uhuk... aku nak gak berkeluarga.... (sori, teremosi).


Huhuhuhu...


Laik made, laik dote.


Topi besday. Aku nak pakai tapi x muat pula. Hampa


Lakonan membeli dan menjual juadah berbuka.


Kengkawan di suatu ketika dahulu... It was great to meet u guys
Lenkali kita beramahs-mehsra, okeh!


Semua : Selamat Hari Raya... eh! Say cheeseeeee!


Parents : Mari kita bergambar!
Fiqah : Tidaaaaaaaaaaaaaaaak!


Milik siapakah, kasut ini...


Ni kazen Fiqah. Ahuhuhu... ala-ala costume party, gitu

Terima Kasih!

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS
Sila klik links di sebelah kiri untuk melihat gambar-gambar weddings & other events yang lalu

TUT
Tut Photography
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762




Monday, 6-Apr-2009 15:14 Email | Share | | Bookmark
My Fav Blue Mosque...

Di suatu keheningan, ku memacu keretaku ke arah Shah Alam. Tiba-tiba, ku merindui Masjid Shah Alam yang berwarna biru itu.

Masjid yang ada lif itu pernah membuatkan ku terkejut di suatu ketika dahulu. Canggih pula ku rasakan melihat masjid yang mempunyai lif. Huhuhu...

Banyak-banyak masjid yang pernah ku singgahi, masjid ni la yang paling aku suka. Ruang solatnya yang menenangkan, membuatkan aku lupa akan kekusutan fikiran.

Tapi, lepas kuar je dari area masjid, tros kusut semula. Ahak ahak ahak!


Ini lah temanku, si adik Shin Chan. Ketika hujan lebat, aku dok lepak borak dengan dia la.


Hujan sangat lebat. Tak berani bukak tingkap kerana karang losak la wa punya lens...


Ini suasana awan yang membawa hujan sebelum hujan itu jatuh menjunam ke bawoh.


Ini adalah suasana di waktu malam... ah, sungguh mendamaikan...


Lelampu di perkarangan masjid. Nak tolong tutup suisnye, tapi suisnye tak jumpe pula...

Sekian, Terima Kasih di atas kunjungan anda

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS
Sila klik links di sebelah kiri untuk melihat gambar-gambar weddings & other events yang lalu

TUT
Tut Photography
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net