Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 13-Sep-2010 11:03 Email | Share | | Bookmark
I Wish You... Happy Hari Raya!

Aha... ucapan ini agak lewat sedikit kerana sedikit sibuk

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI! MAAF ZAHIR & BATIN!

Dari kirep : Sima (cousin's daughter), Aina (cousin), Sayidah (cousin's daughter), and Ira (cousin's daughter).

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Thursday, 12-Aug-2010 13:12 Email | Share | | Bookmark
Bukit Tinggi, Pahang - 8 August 2010

Saya dan keluarga ria pergi ke sini kerana ia kelihatan menarik. Terima kasih kepada ramai bloggers yang telah memperkenalkan tempat-tempat yang menarik di blogs mereka. Saya terpengaruh dengan gambar-gambar dan cerita-cerita mereka di blogs mereka lalu turut menuju ke destinasi-destinasi tersebut untuk menyaksikan keindahannya dengan mata dan lensa sendiri. Tempat-tempat lain yang saya telah pergi setelah melihat blogs orang lain adalah seperti i-City dan Bukit Broga.

Jika ada tempat best yang lain, sila cadangkan kepada saya, ya


Inilah objek pertama yang saya nampak di sana. Ia mengingatkan saya kepada kisah moyang rakan saya iaitu Puan Rapunzel.


Cantik, isn't it? Ini adalah pintu masuk ke kota French Colmar Tropicale. Terasa seperti berada di zaman dahulu kala. Mereka ini adalah keluarga saya dan kota ini adalah milik beta. Haha!


Gambar tadi tiada wajah beta. Kini ada pula


Ini adalah pandangan separa sisi kota beta


Lihatla diriku bergaya di salah sebuah Windows 98.


Kami melepak di tengah-tengah kota itu. Fountain itu cantik, tetapi kami tidak dibenarkan mandi di dalamnya. Saya amat kesal dengan perkara ini.


Ayah saya sedang melihat-lihat keadaan sekeliling. "Hm... merasa juga seperti berada di kota France," bentaknya.


Ini juga adalah bangunan-bangunan di dalam kota itu. Tahiah!


Mak dan Ayah sedang duduk kerana letih. Atau sedang membayangkan situasi berdating di France? Ouh... kelasss!


Aha! Ada menara di sini. Adik saya berada di tingkat satu itu, sedangkan Ayah saya sedang bermain game handphone di tingkat G.


Ini adalah sudut pandangan dari menara yang tidak condong itu.


Ini pun sama juga.


Eh! Ada maknusia!


Aktiviti riadah para pengunjung.


Saya yang comel berdiri berdekatan dengan sebuah telaga. Jika balingkan syiling ke dalamnya dan berhajatkan sesuatu, anda pasti berjaya. Itu yang dia tulis kat situ la. Jangan la percaya pula. Saya memang tak baling syiling ke dalamnya. Saya ada duit kertas sahaja. Dan juga kad rebate tesco.


Lihatlah semua magnets yang berdasarkan seluruh negara! Jika anda beli, bererti anda telah menipu diri sendiri. Huhu...


Wan dan Emak saya memang kreatif dan objektif! (like)


Toilette adalah sebuah toilet.


Adik Ipar dan Adik saya berposing ala-ala pergi honeymoon di France. Perghhh!


Saya pula ala-ala sedang menunggu jejaka French untuk urusan temujanji. Double perghhh!


Bangunan hotel ini adalah berhadapan dengan pintu masuk ke kota tadi. Kami tidak menginap di sini, tetapi di Selesa Resort (30 minit dari tempat ini). Resort itu best kerana ada pool yang besar. Pool adalah penting. Pool adalah segala-galanya. Pool, delighting you always.


Erk. Saya tak tahu ini apa. Tapi cantik la.


Saya yang comel.


Adik dan Adik Ipar saya. Amboi, melethop!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Thursday, 5-Aug-2010 12:26 Email | Share | | Bookmark
Cuci The Musical 2

Venue : Istana Budaya
Time : 8.30pm - 12.30am
Date : 04/08/2010

Saya gemar menonton wayang. Namun, saya juga gemar menonton teater. Pada tarikh seperti yang tertera di atas itu, saya dan cousin Mas telah berjaya menonton teater muzikal tersebut dengan jayanya! Ya! Teater tersebut amatlah menyeronokkan! Bagiku, ia adalah terbaik dari ladang dan laut dalam!

Setelah persembahan teater itu berakhir, sempatlah sedikit saya dan cousin pergi bergambar dan menggambar para pelakon teater itu.


Ini adalah cousin saya. Kami sedang berehat di luar panggung teater ketika teater itu melancarkan waktu rehat selama 15 minit, bagi menandakan bahawa sudah tamat lah lakonan Part 1.


Setelah Part 2 disambung dan tamat, kami meluru keluar untuk bertemu 3 orang jejaka itu.


Eh! Silap! Ada 4 orang. Huhu...


Ouh OMG, sungguh ensem Encik Hans tersebut, bukan?


Encik Awie dan Encik Nabil tengah khusyuk menandatangan dan melayan peminatsz.


Saya rasa la kan, Encik Afdlin dah letih senyum. Tapi Encik Awie paksa jugak dia senyum. Huhu.


Cousin saya bersama Vanida dan Jac. Ouih diorang ini pandai menyanyi dengan merdu!


Saya kelihatan poyo pula di dalam gambarajah ini! Ala.....


Encik Harith sudah mengantuk. Kasihan dia. Saya nak belanja dia gi makan roti canai, tapi saya pun dah mengantuk. Lain kali la eh.


Baiklah, tuan-tuan dan puan-puan. Beginilah keadaan artis yang menjadi pojaan para peminat. Syabbashhh!


Adakah Encik Afdlin comel? Tandakan rait pada ruang berkenaan.


Adakah Encik Awie memainkan watak yang best? Aha... sila la tonton teater itu. Hihi...


Cousin saya berjaya menggambar dari sudut yang menarik. Syabbashhh!!!


Cousin saya ingin memeluk Encik Afdlin, namun berjaya dihalang oleh nalurinya sendiri. Syabbashhh!


Encik Afdlin membuat muka manja? Alololololo...... comelnya dia...


Saya mengacukan pistol di belakangnya dan memaksanya ikot saya pergi lepak di gerai mamak, namun dia menjerit meminta pertolongan pula. Adeh...


Ya, saya masih enggan beredar walaupun tugas saya untuk bergambar itu sudah pun tamat dan melebihi tempoh had yang dibenarkan.


Anda tahukah apa yang sedang mereka lakukan? Mereka sedang menyanyi. Saya pula tidak tahu apa kebenda yang saya sedang lakukan kat situ.


Ouh, Encik Hans! Encik Hans ini adalah di antara 3 orang Hans yang saya suka tonton iaitu Hans Isaac, Hans Gruber, dan Shah Rukh Hans.


Encik Nabil adalah orang kampung den. Huhu, satu negeri la kot. Tidak lah sekampung. Itu statement mengado-ngado namo 'eh!


Saya pun taktau la kenapa saya poyo sangat pada malam itu sehingga terjadinya perkara ini. Hehe... (Like).


Saya nak cubit pipi Encik Afdlin itu tapi tidak kesampaian. Chait.

Jika anda belum menonton, sila la menonton. Saya dan cousin saya sangat sukakannya!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Wednesday, 28-Jul-2010 02:50 Email | Share | | Bookmark
Climbing the Broga Hills : The Siblings Version

Broga Hills? Benar. Ia terletak di Semenyih. Saya tidak gemar mendaki, namun setelah mengetahui bahawa adik-adik saya semua akan turut serta, maka ku cuba la juga.

Bukit ini memang ramai yang sudah pergi, terutamanya rakan-rakan fotografer serta rakan-rakan yang ada kamera. Yea, zaman ini memang semua orang ada kamera. Yezza...

Baiklah! Mari kita lihat!


Duan dah penat? Oh tidak la. Ini lakunan sematanya.


Saya penat? Benar! Saya memang tak sesuai mendaki. Daki pun tak habis sebenarnye. Saya dan Min berhenti di situ sahaja. Saya sakit dada kerana napas pendek (ha?) dan rasa nak muntah. Min pula kakinya crammed Uhuk... mencik!


Min cuba menalifon dari atas bukit. Aha menarik la, kerana ada sigenal!


Setelah perasaan ingin mutoh hija tamat, saya pula bersemanggat berposing


Cover album sulung kami (saya, Min dan Su) yang bertajuk : The Broga Girls.


Ni apa namanye ek? Cara orang Korea buat peace eh? Sebenarnya, saya kurang pasti.


Zaid dan Su kemain lagi tu ha. Ha tu dia...


Biasa la kan... di mana ada cinta, di situ ada kamera


Meninjau saya dari sebalik dedaunan?


Duan cuba menggunakan kuasa sakti, namun gagal.


Weh, asek gambar korang je ni? How about me?


Itulah dia keadaan puncak Broga yang seterusnya. Ada 4 puncak (4 peaks) di sana.


Kat sini, ramai orang datang dengan kamera-kamera yang menarik. Ini jenis classic. Menarik. Ada seorang brother tu bawak polaroid camera. Sempat la borak-borak dengan beliau, tapi tak sempat pula bergambar dengan beliau.


Pandangan dari bukit itu, ye.


Ini pun.


Ini adalah setelah kami turun bukit. Ingin mendaki di sana? Pergi la ye. Huhu...

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Monday, 26-Jul-2010 07:59 Email | Share | | Bookmark
Akuma & Dwayne's Reception - Kuantan, Pahang. 24.07.2010

Pada hari sabtu itu, kawan kepada adikku menunaikan majlis kenduri perkahwinan beliau di Kuantan. Saya mengenali beliau yang bernama Akmar itu semasa sesi pengambaran konvo beliau bersama-sama dengan adik saya dan kawan-kawan mereka di UKM pada suatu ketika dahulu. Gambar-gambar konvo mereka ada di sini.

Yeah... saya hadir ke majlis itu bersama adik saya iaitu Memen, bersama sahabat handai beliau iaitu Jan dan Fara. Terima kasih kepada pengantin kerana menjemput kami dan terima kasih kepada Jan kerana drive kami ke sana.

Saya ke sana bukanlah sebagai Official Photographer (OP), tetapi sebagai tetamu yang datang untuk memakan nasik minyak itu. Huhu! Hoihhh sungguh lazat!!!!!

Baiklah! Mari kita lihat beberapa keping gambar yang sempat diambil, ya


Permaisuri Sehari dikelilingi Dayang-dayang Sehari yang datang terbang melayang-layang...


Dua diantara Dayang-Dayang Sehari tadi ditugaskan oleh pihak istana untuk menunggu kehadiran sang Raja Sehari di anjung seri.


Dayang-dayang dari istana-istana yang berdekatan juga dijemput hadir bagi memeriahkan lagi suasana itu.


Raja Sehari dan Permaisuri Sehari kini berjalan seiringan sambil diiringi sang Pengapit Lelaki Sehari yang kacak.


Fotografer Sehari kelihatan sedang berusaha gigih untuk merakamkan detik-detik bersejarah ini. Syabbashhh!


Kehadiran Alas Kaki Peranten Sehari turut memeriahkan lagi majlis di Sabtu hari.


Eh, eh, eh... Ketawa riang ria pula!


Lakonan Fara, Memen dan Jan yang semakin berleluasa.


Lambaian dari hadirin dan hadirat.


Memandang ke arah sesuatu yang tidak pasti.


Pengantins dikelilingi oleh manusia sejagat.


Pengantins sudah bersedia untuk bersantab.


Memen bergambar dengan sang Pengapit Lelaki Sehari. Ehem....apakah motif beliau?


Memen cuba melayangkan layang-layang agar terbang lebih tinggi dan lebih melayang.


Sang Saya sedang menduduki sambil menyanyi lagu Cari Jodoh by Wali.

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net