Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 4-May-2010 10:58 Email | Share | | Bookmark
Lalala...

Agak busy dengan tugasan-tugasan luar. Maka tiada gambar baru yg mnarik. Uhuk.... so, mari saksikan gambar yg sedikit ini jika ada masa lapang, ok


Saya : Apa nak buat time boring-boring nih? Ahah!!! Olh kerana perutku sudah berbunyi, maka haruslah ke Nando's! Oh itu pun dia lokasinya! mari pergi!


Bro : Mende la lu. Nak gi Nando's pun kena cari google map dulu.
Saya : Ko diam je la. Dah la aku yang banje. Banyak bunyi plak.


Saya : Ye ke sedap? Really?
Bro : Kalo tak sedap, watpe kita datang sini?
Saya : Ala, ko diam je la...


Saya : Weh mana makanan ni.... lapo ni...
Bro : Ceh. Dah abes makan, blakon macam lom dapat makanan pula.
Saya : Gua kata lu diam tu, lu diam je la. Kang wa hentak lu beb!


Bro : Eleh gua blah ah camnih!
Saya : Blah tu blah la jugak. Yang ko dok usha-usha kedai tu pehal, bro?
Bro : Haha...

Itu la kisah beradik yang lalala. Huhu...

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Thursday, 22-Apr-2010 00:34 Email | Share | | Bookmark
My Sis-In-Law's B'day + i-City Shah Alam

Date : 18 April 2010
Time : 8.40pm
Event : Su's Birthday
Attendance : Su the birthday gurl, Zaid the husband and Tutcute the sister-in-law

Yeah, pada hari tersebut, adik saya telah membelikan sebuah kek harijadi untuk isteri beliau. Kami menyambutnya dengan ala kadar sahaja. Tidak menyanyi kerana lupa, lalu posing-posing ambik gambar. Kemudian, kek dipotong mengikut skala yang dibenarkan dan bermula la acara makan. Meh lihat gambar-gambar meh...


Kek dibeli berdasarkan diameter yang berpatutan di situ.


Upacara meniup lilin bersama-sama ibarat lilin yang membakar diri untuk menerangi insan lain.


Rancangan seterusnya adalah dari segi pemakanan.


Kepala kelihatan lebar sedikit jika dilihat dari lensa mahal itu. Hahaha... ops terlebih sudah


Suapan demi suapan diberikan agar tidak timbul isu pilih kasih.


Tutcute menyibukkan diri di situ kerana gambar dia sekeping pon tadak sejak dari tadi lagi huhu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date : 18 April 2010
Time : 9.15pm (I think)
Venue : i-City Shah Alam
Event : Taking pictures

Aha... setelah puas memakan kek, kami bergerak ke i-City Shah Alam. Dengar-dengar, di sinun ada banyak lampus. Jika anda suka lampus, sila la ke sana. Jika tidak suka, maka tidak perlu lah kot.



Laluan ini membawa anda ke alam i-City dengan bangganya.


Lelampu putih ini adalah cantik juga, bukan?


Kehadiran para hadirin disambut hebat oleh encik snowman busuk itu.


Wah... cantik. Ekon juga dipasang demi memberi efek sejuk bak salji oleh syarikat terbabit.


Su dan Zaid cuba menyelami kesejukan itu namun kurang berjaya kerana suhu masih lagi di paras normal.


Lampus berbentuk haiwans ini turut menjadi tarikan kerana ia bukanlah menjadi tolakan.


Mereka kata suhu di sini pun sama juga. Masih di tahap yang mendukacitakan.


Pokok lampus ini memberi dorongan kepada hadirin agar terus mara ke arah pokok-pokok yang berdekatan.


Ya, inilah pokok yang berdekatan itu.


Kami bertiga memeriahkan lagi majlis itu bersama si angsa di belakang kami itu.


Di situ ada kawasan gerai. Peniaga-peniaga beruntung kerana time ni kami sangat haus dan lapar.


Kasut yang femes masakini ini juga dijual dengan murah. Saya tidak beli kerana saya malu.


Pepohon itu berlampu pula.


Lampu kuning itu dibentuk menjadi pokok juga.


Diriku berposing di sana. Comel, bukan?


Pasangan ini turut berada di tempat kejadian.


Jangan petik. Jika petik juga, awak tak dapat bunga. Cuma lampu.


Oh, lihat! si gadis yang comel itu muncul lagi


Taman haiwan ini agak terang pada waktu malam. Silau la...


Pasangan itu cuba menggapai bintang di bawah langit.


Budak-budak ini dijual di gerai-gerai berdekatan taman haiwan itu.


Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Monday, 19-Apr-2010 15:29 Email | Share | | Bookmark
Once Upon A Sports Day 2010

Yeah sebuah sekolah itu telah pun mengadakan Kejohanan Sukan Tahunan 2010. Kejadian berlaku sekitar bulan Mac, selama 3 hari. Berikut merupakan hasil bergabung gambarajah-gambarajah bagi ketiga-tiga hari tersebut.


Pagi-pagi lagi sudah tiba di sana. Haha... mana orang lain?


Sini pun takde orang. Chait...!


Hiasan wajib bagi memeriahkan suasana meriah itu.


Ahah! Dah nampak bebudak sedang womap.


Ohoh! Kelihatan guru itu sedang melarikan bendera kuning! Tangkap dia!


Adakah ini lontaran peluru? Huih... mmg leh cedera parah jika terkena serpihan peluru bulat itu.


Heyahhh! Lompatan padu. Senang je nak lompat ni. Mula-mula tekan petak, pastu tekan bulat dengan tiga segi serentak. (kalo x paham, cuba pandang sket joystick PS. huhu)


Aksi womap yang menakotkan pihak lawan.


Penaja rasmi (tak la. ni tipu je).


Larian gaya Naruto Shipuden. Haippp!


Guru kiri : Ko beli seluar Adidas yang penuh gaya tu kat kedai depan tu, eh?
Guru kanan : Itu hospital la. Jadah?


Encik kiri : La la la la la.... cukup tak air ni? Aku nak pasukan lawan itu tenggelam lalu kalah. haha
Encik kanan : Cukup kot. Kita pasti berjaya melaksanakannya.


Bebudak : Heyahhh eh, dah 3 hari tak ujan, mana plak datangnye air itu?
Saya : Ler, cetek camni je? Tadi beriye kata nak kasi bebudak tenggelam? Chait..


Apa itu? Oh ada acara menyusun tali, bukan?


Bebayang pengadil itu berwarn gelap pula. Di mana ada mentari, di situ ada bayang.


Pemijak tali.


Heyahhh.. oh acara tarik tali upenye... muka ketat tuh.


Tarik! Pull! Heyahhh!


Pengadil kiri : Aku rasa takde yang menang ni. Masing-masing adalah lemah!
Pengadil kanan : Setuju.


Acara wajib. Ikrar sukan. Hoho!


Benderas banderas rumah sukans.


Rumah merah yang berkuasa.


Rumah kuning yang membuahkan hasil.


Rumah hijau yang menakotkan.


Rumah biru yang berangkasawan.


Kakiku yang dah kaku... letih seh...


Penyokong busuk haha.


Bebudak yang comel dan sweet


Opppp opppp! Reverse! Reverse!


Dia tipu! Dia makan syinggam ketika menarik tali itu!


Piala-piala pusingan dan putaran.


Pingat-pingat darjat kebesaran dan kekecilan.


Kasut pengetua yang bertemakan Adidas. Perrrhhhhh!


Rumah sukan yang juara itu. Huhu tahniah yea


Time ni diorang datang sini untuk merakamkan rancangan trek selebriti. Saya macam kenal mereka tapi tak kenal sangat. Diorang tak kenal saya ke?

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Tuesday, 13-Apr-2010 04:16 Email | Share | | Bookmark
Piala FA 2010 - NCMillan vs Kedah ;D

Event : Piala FA 2010
Date : 10 April 2010
Day : Saturday
Time: 8.45pm
Venue : Stadium Bukit Jalil
Transport : Paksu's Naza
Attendance : Orang-orang Kampung Den & My Relatives

Aha... perlawanan hebat itu telah pun berlangsung dengan jayanya! Setelah mendapat berita kemenangan itu, suda tentu la gembira haha....


Paksu saya tempah banner ini. Pantun itu saya karang. Hehe... woo hoo!


Ini la emak saya. Penyokong hebat


Saya posing di umah Wan saya beberapa jam sebelum ke stadium


Wan saya juga gila bola hahaha!


Keluarga Paksu menanti LRT di stesen LRT Sg. Besi.


Kazens di dalam LRT.


Baju pasukan pihak lawan yang turut bermaharajalela di situ.


Kazen berposing dengan baju yang tidak dibeli.


Itu baju Paksu.


Conteng muka untuk N9 tapi macam Selangor pula. Huhu...


Bendera kemenangan.


Berdiri semua!


Lompat! Heyahhhh!


Halo, halo! Tolong bawak rambut den lagi sebuah tu!


Pintu masuk.


Penyokong-penyokong yang seragam.


Kazen bsama kazen's hubby yg brasal dari Perak. Kejor yop kejor!


Stadium yang lawa.


Pasukan Juara sedang warm-up.


Kazen dan adik den yang busuk!


Kazen dan Maksu dan Paksu yang dah ready untuk aktiviti menjerit.


Kazen yang beriya-iya menyanyi lagu Negaranya.


Adikku dan kazens yang poyo time nyanyi lagi Negara Mereka.


Ini anak buah kazenku. Atuk dia orang Kedah, lalu menyuruhnya sokong Kedah. Sampai stadium je, kazen saya belikan dia baju dan topi N9. Haha....pulun jang pulun!


Adikku dah ready sorok muka jika kekalahan berlaku. Namun ia tidak berlaku sama sekali haha!


Kazen yang fanat.


Adik kazen yang fanat tadi agak khusyuk di situ.


Adik dan kazens sedang eksyen.


Kazens seberadik yang eksyen.


Time balik. rambut dia lawa lah.


Tadi kan, I berpeluh-peluh hingga rosak mekap I...


Makhluk bergigi ganjil.


Orang kampung den nia ha...


Hoben jang hoben!


Sapa tah yang dok mengejek pasukan yang kalah itu? Hehe... jangan marah na...

HOBIN JANG HOBIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


Wednesday, 7-Apr-2010 09:58 Email | Share | | Bookmark
A Bit Busy ;D

Assalamu'alaikum, salam sejahtera, salam muhibah, salam satu Malaysia ;D

Ala... saya sedikit busy dengan kehidupan la. Huhu... maka, harus lambat sedikit menghapdet fotopages kesayangan saya ini. Walau apa pun, saya titipkan saja sekeping gambar ini. Boleh, ye? Terima kasih la banyak-banyak kerana sudi singgah sini selalu. Saya terharu (hugs and kisses)


Ini saya dan kazen Mas. Dia membuat gerak khas di situ, maka wajah dia kabur.

Yea, saya busy gi karaoke, tengok wayang, dan join beberapa aktivitas liar. Haha... Oh ye, Negeri Sembilan akan bertemu Kedah untuk merebut Piala FA tak lama lagi. Nanti saya cuba curi masa untuk upload pics pada hari kejadian ye. Jika awak ternampak saya di Stadium Bukit Jalil pada hari Sabtu bersamaan 10 April 2010, mari la melambai kepadaku dan bagi la sebotol air mineral kat saya kerana saya haus time tu.

Saya di pihak Negeri Sembilan (NCMillan) haha

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Klang/ Shah Alam/ Tampin


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net