Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Dec-2009 08:27 Email | Share | | Bookmark
My Rubik's Cube Collection :)

Here's my collection of rubik's cubes. I have the 2x2, 3x3, 4x4, and 5x5. My 7x7 is on the way, but I'm still searching for 6x6 at the local stores. They say 6x6 is hard to find, and you can only buy it online. The brand is called V Cube. Must be expensivo la bamba...

Anyway, I can now solve the 2x2, 3x3 and 4x4 so far. 5x5 is more challenging than 4x4. Therefore, it takes time to master it. Woo hoo!

If you can find me a 6x6 Rubik's cube, please send it to me as a present, will you? Thanx Hehe...



Thank you for visiting. Please come again

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Tuesday, 24-Nov-2009 06:13 Email | Share | | Bookmark
My Family in Putrajaya

Date : 31 October 2009
Venue : Putrajaya

Pada 31 Oktober nan lalu, saya dan keluarga berjalan-jalan di Putrajaya. Adik saya, Mimin tidak dapat join kerana dia sibuk menguruskan sebuah perlawanan boling peringkat kawan-kawan chatters di Yahoo Messenger nya itu.

Oleh itu, mari lah kita bersama-sama melihat sedikit gambarajah yang dapat saya kongsikan bersama ini


Pemandangan di sekitar hadapan masjid kaler pink di Putrajaya itu. Sila abaikan tarikh yang tertera pada gambar ini kerana saya tersalah taip masa tu. Huhu...


Ini adalah adik bongsu saya bernama Duan. Kononnye letih la tu, maka berehat di atas rumput.


Ini adik saya, Zaid bersama isterinya, Su. Mereka pun nak duduk di atas rumput itu


Ini adalah saya. Comel kah?


Ya, masih di tempat yang sama. Kawasan ini sangat lapang dan boleh bermain galah panjang di sini.


Terpaksa berdiri kerana lantai panaz


Pasangan romantik ini ditemani tiang-tiang bendera di sana.


Saya pula hanya ditemani papan tanda itu. Uhuk..


Emak saya suka akan masjid ini. Maka, harus posing.


Kami berada di kawasan masjid baru di situ. Bukan yang kaler pink tu. Tapi yang lain.


Masih di kawasan masjid baru. Cantik kan?


Kami mula memasuki masjid baru itu. Wow.. besarnya...


Di dalam masjid itu. Masjid ini open air. Banyak angin masuk dari tepi.


Saya sukakannya


Yang kiri itu adalah ayah saya. Tiba masa untuk pulang!

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762



Wednesday, 18-Nov-2009 02:13 Email | Share | | Bookmark
Yong at Lina and Tajul's Wedding

Date : 14 November 2009
Venue : Dewan Alamanda, Seksyen 20, Shah Alam

Liza Ismail atau nama femesnya, Yong, telah menghadiri majlis perkahwinan adiknya, Lina. Saya ditugaskan untuk merakamkan detik-detik yang dihadapi oleh Yong di sana serta sedikit gambaran pada majlis tersebut. Yong merupakan ketua tingkatan di kelas saya semasa kami tingkatan 5. Oleh itu, kami seronok di sana kerana banyak perkara yang kami boleh kongsi bersama. Tambahan pula, sahabat-handai yang kami kenali semasa di sekolah dulu turut hadir bagi mmeriahkan suasana.

Berikut adalah serba sedikit sedutan pada waktu itu. Selain dari gambar-gambar ini, terdapat banyak lagi gambar-gambar lain yang memaparkan Yong bergambar bersama sahabat-handai di zaman persekolahan itu. Tidak dapat lah dipaparkan ksemuanya di sini kerana jumlah gambar-gambar itu adalah banyak juga.

Marilah melihat


Banner ini ditempah khas bagi majlis perkahwinan itu. Mantab.


Yong sibuk berulang-alik diantara dewan dan kereta. Beliau terpaksa berbuat demikian demi menyimpan sesuatu di situ berulang-ulang kali.


Kebarangkalian Yong tidak begitu mengenali insan yang memeluknya itu adalah agak tinggi, sebenarnya.


Anak kepada Yong itu dipeluk erat oleh anak kepada adik kepada Yong.


Gadis Caklempong.


Gadis Angklung.


Potong! Potong! Potong!


Yong : Hello? Apa? Tidak dapat hadir? Oh, my Dior! Panas!


Yong : Bob, ko pegi uruskan hal katering. Make sure diorang basuh pinggan bersih-bersih! Pstu ko tolong tengok-tengokkn itu ini, begitu begini, bla bla bla.... sok sek sok sek....

Bob : Ko biar betul, Yong? Banyak betul bebanan tugasan nih!


Pengompangs : Bila pengantins mau sampai daa...


Sedang betulkan tune. C minor tu tinggi sangat.


Sudah tiba! Bersama konvoi Woksegen!


Lina : Skang kita nak ke mana?
Tajul : Dewan.


Fotografer : Heyahhh heyahhhh yahhhh yahhhh....


Pada masa-masa tertentu, Yong suruh aku gi wat hal sendiri.


Tahniah ye Lina dan Tajul


Yong, ku dan kawan-kawan kami yang satu sekolah dahulu


Yong dan keluarga beliau bertema merah makngah.


Lakonan ala-ala terkejut manusia


Abang dan kakak kepada Lina memberikan khidmat nasihat beserta ugutan kepada pasangan demi menjamin masa depan mereka.


Tiga beradik ini sudahpun berkahwin. Maka, mereka menolak saya ke tepi seraya berkata 'Hang bila lagi weh? Pegi carik sekarang!'


Duduk toleh-menoleh.


Saya pulang bersama buah tangan dari pihak keluarga pengantin. Terima Kasih

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


Saturday, 14-Nov-2009 13:30 Email | Share | | Bookmark
Hostelians 2

Pada entry yang bertarikh 30 Oktober nan lalu yang bertajuk Hostelians, saya telah memaparkan gambar-gambar para pelajar asrama mengikut dorm atau bilik masing-masing. Kebanyakannya memakai baju batik, tetapi kali ini saya telah mengaturkan semula pertemuan kami dan meminta mereka memakai pakaian yang lain.

Mereka memakai baju melayu dan baju kurung. Sungguh ceria dan ala-ala berhari raya pula. Dilarang bercerita banyak di sini,maka mari kita lihat saja, ok


Adalah macho nacho...


Adalah spesis utraman busuk...


Gedik santai...


Cinta terlarang...


Menarik pokok sehingga rebah ke sana...


Dilarang mencelah ketika orang tua sedang berbicara... atau melayan Facebook.com...


Pemokok...


Sila tido di sini setelah penat posing sana sini, ok.


Mereka ni memang. Segala anak patung dan belon pon dibawanye. Tu pun banyak yang dah pecah terkena pohon kemuncup...


Taman permainan yang usang.... kini menjadi port untuk bergambar sahaja huhuhu...


Bergambar di depan bengkel. Sori encik, hari ni bengkel tutup. Cuti...

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762



Sunday, 8-Nov-2009 13:26 Email | Share | | Bookmark
Negeri Sembilan vs Kelantan 2009 (3 - 1 )

Time : 8.50pm
Date : 7 November 2009
Venue : Stadium Bukit Jalil

Sebenarnya ada gambar-gambar lain yang belum diupload, tetapi saya upload dahulu gambar-gambar di perlawanan akhir bola Piala Malaysia semalam. Maklum lah, Negeri Sembilan berjaya mengalahkan Kelantan sebanyak 3 - 1. Maka, mungkin sebab itu lah saya tidak sabar nak letak gambar-gambar ini haha...

Saya dan sanak saudara menyokong pasukan Negeri Sembilan. Ramai yang pergi sehinggakan kami terpisah di antara satu sama lain yang akhirnya menjadi 3 kumpulan kecil. Puas kami hubungi mereka melalui telefon mudah alih, namun hampa kerana susah pula nak cari mereka di dalam stadium itu. Kami hanya berjaya bertemu ketika sebelum dan selepas perlawanan, iaitu di luar stadium. Tapi tak kisah la.

Saya duduk bersama Maksu, Paksu, Mamat (cousin), Beyazid (anak Mamat), Shiha (cousin), Mijah (cousin), Fatin (cousin), Fariz (cousin), Kak Ju (cousin) dan Yusman (Kak Ju's hubby - Perak mali).

Mari lihat


Ini lah banner yang ditempah oleh Paksu, bagi mewakili Kelab Keluarga Kasit (KKK) atau Kasit Family Club (KFC).


Eh...eh...! Banyaknya kepulan asap. Asap apa ye? Ha, lu pikir la sendiri. Ahak...


Mamat dan Paksu sungguh khusyuk melihat stadium yang kosong itu. Perlawanan belum mula pun, dah khusyuk begitu. Syabbashhh!


Kak Ju dan suaminya, abang Yusman sedang berposing di situ. En. Yusman adalah orang Perak. So the sweet menemani isterinya dan menyokong juga team negeri isterinya. Tahniah!


Dari kiri adalah Shiha, Mijah, Maksu, dan saya yang comel


Erk.. dilarang bermanja-manjaan di sini.


Gambar mamat blur kerana dia suka bergerak-gerak.


Hobin jang hobin! Hobin jang hobin! Ne.........geri! Ne.......geri!


Hiap!


Mamat dan Paksu dalam keadaan Sehati Berdansa!


Shiha sangat gembira dapat membeli topi itu. Ceh. Eksyen btol...


Beyazid, Fariz dan Paksu sedang merebuti bendera nan satu itu.


Beyazid sedih sebab gagal mendapatkan bendera itu.


Beyazid gembira semula setelah Fariz ajak memilikinya bersama. Ini lah semangat kesukanan yang jitu.


Beyazid berpeluh lalu mengelap peluhnya dengan bendera itu. Haiya...


Mamat masih khusyuk... bagus.


Sementara pemain-pemain Negeri sedang bersedia untuk 2nd half, saya pun bermain PSP itu.


Perlawanan suda tamat. Mari kita pulang. Pulang jang pulang!


Ketika ini, perlawanan sudah pun tamat. Orang pun dah keluar. Tapi, Mamat masih terlompat-lompat kegembiraan kerana menang. Fatin kelihatan sudah bosan dengan aksi Mamat. Haih....


Mamat masih melompat di situ. Hadoyai...


Sepupu-sepupu yang ditemui semula di luar stadium - Emi, Mizi dan Khalid.


Yayyy kami monang!


Sonyum leba


Shiha : Tepi sikit. Den nak join!
Emi & Saya : Alah kau ni ai.....


Ok cun poik!


PEACE!


Maskot kami haha...


Selain Negeri Sembilan, mereka juga menyokong Malaysia


Hoorayyyyyyyyyyyyyyyyyyy! Kito jumpo lain kali! Hobin jang hobin!

Gambar-gambar ketika bersorak setiap kali gol adalah tiada kerana sibuk menjerit dan melompat. Hehe...

Sekian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net