Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Apr-2008 14:27 Email | Share | Bookmark
Tajul Zaid & Suraya Hanim - 20th April 2008 + Sunday

Location : Masjid, USJ [Solemnization] + Dewan, Kelana Jaya [Reception]

Haaa~aaaah! Rasa macam tak pecaye plak adikku, Zaid dah kawen! Tahniah buat Zaid dan adik iparku, Suraya. Semoga korang berbahagia bersama selama-lamanya...

Sehari sebelum pernikahan mereka, family aku dan sedara-mara bermalam di rumah keluarga makcik dan pakcik aku di Kepong. Sungguh meriah kerana kami adalah ramai. Terasa macam Family Day lah pulok.

Malam itu, Zaid banyak termenung. Mungkin dia rasa macam tak percaya. Atau pun berdebar? Atau pun tak sabar? Atau pun sedang menghafal lafaz nikah. Coz aku tgk muka dia time tu mcm muka budak skolah tengah hafal sifir doblas. Hahaha... Haha..

Pada hari pernikahan itu, aku datang sebagai kakak pengantin saja. Official Photographers utk majlis tu disandang oleh org lain. Siap ada videoman sekali. So, aku hanya duduk ditepi dan memerhati...

Adik aku yang bongsu pulak, aku tugaskan untuk shoot sikit2, dengan menggunakan kamera EOS aku itu. Kononnye aku nyer trainee la. Aku la trainer. Wahuhuhu... Walau apa pun, byk shots yg x memuaskan sebab ada lampu kuning yg mengganggu. Lampu itu milik videoman. Bikin rosak gambar aje. Tapi aku heran gak. Kenapa guna kuning? Kaler putih kan lebih elok? Hish. Oleh kerana Official Photographers dah ada, maka aku takde la risau sangat.

Therefore, aku dengan adik bongsu aku gilir2 la shoot. So... terima lah...


Watak : Zaid dan Pak Uda
Situasi : Pak Uda tolong betulkan sampin
Lokasi : Ruang tamu di rumah keluarga makcik
Fotografer : Aku


Watak : Zaid dan keluarga
Situasi : Tengok TV citer katun sebelum berangkat ke masjid
Lokasi : Masih lagi di rumah keluarga makcik
Fotografer : Aku


Watak : Zaid
Situasi : Melafaz akad nikah sambil berjabat dengan tok kadi. Sekali lafaz je beb!
Lokasi : Masjid di USJ
Fotografer : Duan (adik bongsu)


Watak : Mas kawin gubahan wan (nenekku, Hjh. Kasit)
Situasi : Duit itu berdiri di situ
Lokasi : Masih di masjid itu
Fotografer : Duan


Watak : Suraya Hanim the bride
Situasi : Posing
Lokasi : Yes, still in the masjid
Fotografer : Duan


Watak : Suraya dan Zaid
Situasi : Sengih2 je
Lokasi : Aha, kat dalam masjid lagi
Fotografer : Duan


Watak : Suraya dan Zaid
Situasi : Pembatalan air sembahyang
Lokasi : Yup, masjid tu
Fotografer : Duan


Watak : Aku dan Alid (kazen merangkap pengapit)
Situasi : Buat iklan spek itam bergaya sambil mengade
Lokasi : Dewan
Fotografer : Duan


Watak : Zaid dan Suraya
Situasi : Perarakan pengantins dari parking lot ke dewan itu
Lokasi : Perkarangan dewan
Fotografer : Duan


Watak : Aku, Mas (kazen), Mimin (adik), dan Shiha @ Kaklang (kazen)
Situasi : Bergambar dgn pengantins
Lokasi : Meja makan pengantins di dewan tersebut
Fotografer : Duan


Watak : Zaid dan Suraya
Situasi : Ada habuk2 chenta dalam mata Suraya
Lokasi : Masih lagi di meja makan itu, ye
Fotografer : Aku


Watak : Pengantins dan aku dan sedara-mara aku
Situasi : Foto kenang2 ngan (di edit menjadi sephialy coloured)
Lokasi : Atas pelamin di dewan itu
Fotografer : Duan




Watak : Mimin dan Aku, Ayah dan Emak, Duan
Situasi : Kena interview daa...
Lokasi : Depan dewan
Fotografer : Duan, Aku, dan Aku


Watak : Duan
Situasi : Posing
Lokasi : Umah keluarga Suraya (time kitorang melepak rehat2kan badan)
Fotografer : Aku (guna kmera digital biasa)

Majlis tamat pada lewat petang. Semua relatives aku balik ke umah makcik. Ada yang sambung tido, dan ada yang singgah kejap je dan terus balik kampung. Ada yang esoknye (Isnin) tak pegi keje dan tak pegi sekolah. Hehehe...

Anyway, Zaid dan Suraya cuti seminggu dan get ready for the next reception in Tampin on the following weekend, 26th April 2008, Saturday. Pics kat Tampin aku upload kendian ye. Thanx for enjoying the pics

Go to my blogspot> http://tutphotography.blogspot.com



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net