Tutie Dahlia's FotoPage

By: Tutie Dahlia Tajuddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 18-Mar-2010 06:21 Email | Share | Bookmark
Intan & Din (Part 2) - Majlis Pernikahan & Persandingan

Events : Solemnization & Reception
Dates : 13 & 14 March 2010
Venue : Kg. Sri Repah, Tampin (N9)

Ahah! Mari la saya upload gambar-gambar cousin saya dan suami beliau ini. Selepas majlis pertunangan (previous entry), ada berlaku event malam berinai, serta persalinan pada keesokan paginya. Namun, Gambar-gambar itu saya tidak upload la ye. Itu saya letak dalam album pengantins terus, kerana biar la surprise sedikit buat mereka itu hehe...

Ayuh, kita mulai...


Din : Dah boleh lafaz ke belum ni? Saya dah ready ni!
Tok Kadhi : Woeyyyy sabar sedikit, boleh atau tidak?
(Kelihatan Ketua Undang sedang menguap di belakang Din, dek kebosanan melihat adegan itu)


Intan : Saya pun tak sabar, sebenarnye. Kikikikikiki...
Mak Intan (brtudung merah itu) : Isk, time aku kawen dolu-dolu, takde la bising-bising konon tak sabar macam diorang ni. Hish...
Intan : Itu dulu, mak. Skang ni zaman dah berubah. Zaman dulu memang takleh blah...
Mak Intan : Ko diam, Intan!


Bapa Intan : Aku nikah... aku... aku...
Orang ramai : Adui.... siapa yang patotnye nebes nih? Ceh!


Din : Fuh lega... ni nak kena sain kontrak apa plak nih?
Tok Kadhi : Hello? Buat-buat taktau pula. Takkan la Tok nak suruh ko sain kontrak sebagai artis rakaman pula?
Din : Erk... ok ok ok Tok. Saya sain. Stop nagging please...


Intan : Ni kena sain kontrak apa plak ni?
Hadirin : Ha, ni lagi sorang! Baik kamu sain je, sebelum Tok Kadhi bagi ceramah!
Intan : Ala, kecoh.


Din : Okeh! On your mark, get set, go! (membuat posisi seperti pelumba lari di garisan permulaan sebelum memulakan larian)
Hadirin : Hey! Sekarang bukanlah masanya! Hello?


Din : Hehe... terimalah cincin yang best ini, dinda.
Intan : Oh you are so the sweet! Thanx a million, my love ~
Hadirin : Heppppppppppp!


Akak kat blakang tuh : Hey ni salam ke apa ni? Dah 2 hari salam, tak abis-abis lagi?
Hadirin : Ala, ko bagi la chance sedikit kat diorang tuh... hadoiyai...
Akak tu : Eh, aku pula?


Din : Okeh, kami dah letih ni.
Intan : Yea, kami gi tido dulu ye.
Hadirin : Ehem... Waktu solat Isya' pun tak masuk lagi, korang dah nak masuk tido pula?


Din : Eh, kenapa tiba-tiba je kita ada di sini? Berbaju oren pula.
Intan : Ini la magik. Faham?


Intan : Uiiiii... nampak cam sodap udang galah nih! Hm....yummy..
Din : Behave, my dear. Behave...


Din : Mari baca doa makan.
Intan : Eh, kan kita dah makan tadi? Ni doa selepas makan la.


Din : Ha, inilah dia Sirap diRaja!
Intan : Nope. This is Ribena diRaja.


Din : Ehem... hai che adek... bole berkenalan? Abang ada KSWP tau.
Intan : Rasa ingin muntah pula.


Hadirin : Apa yang korang buat di kawasan itu?
Mereka : Oh pocot, terkejut pula kami dibuatnya!
Saya : Pendusta!


Intan : Kita kena panjat tangga ini untuk masuk ke rumah.
Din : Okeh, gua takde hal, babe. Ingat gua gentar?


Din : Ha... berjaya juga masuk rumah ini. Eh, macamana dinda leh sampai dulu neh?
Intan : Kanda taktau umah ni ada lif, eh? Haha... padan muka kanda!
Din : Dinda pendusta!


Kesian, terima kasih kerana sudi menjenguk

HIRE ME TO CAPTURE YOUR MOMENTS


TUT
Hobbyist and Freelance Photographer
Website : http://tutcute.fotopages.com
E-Mail : melompati@yahoo.com
YM! ID : melompati
Cell : 012-6294762


klang = shah alam = tampin


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net